Nästa nittio!

Linköping Aviation Park

Linköping är Sveriges flyghuvudstad. Nu skapar vi en ny tillväxtarena med fokus på flygrelaterad verksamhet. Sankt Kors äger Linköping City Airport och ska nu, tillsammans med Nulink och Aerospace Cluster Sweden, utveckla området med två noder, en norr om landningsbana och en i anslutning till flygterminalen.

Två områden, två inriktningar

Den södra zonen, bredvid flygplatsen lämpar sig bäst för kontor och lätt industri. På norra sidan av landningsbanan finns ett stort detaljplanelagt område som passar för produktions- och logistikinriktade företag. Där finns också en del  avsett för affärs-, privat- och klubbflyg. Där har Linköpings flygklubb en nybyggd hangar och ett klubbhus.

Många skäl att etablera sig i Linköping

Läget intill flygplatsen och nära E4:a är strategiskt för flyg- och logistikrelaterad verksamhet. Mitt i flyghuvudstaden där redan ett 60-tal flygrelaterade företag finns, SAAB och RUAG och CybAero är bara några exempel. Dessutom har Aerospace Cluster Sweden sitt center i Linköping. Tillgången till kompetens är god där Linköpings universitet spelar en stor roll med sina 27 000 studenter och nära 4 000 anställda.

Utvecklingsarbetet pågår och det finns stora möjligheter till inflytande i utvecklingsarbetet för tidiga intressenter.
Kontakta Jan-Åke Jonsson, fastighetsutvecklingschef på telefon 013-26 36 13  eller via e-post: jan-ake.jonsson@sanktkors.se

Koordinater: WGS84, 58°24’27” N 15°39’28” E

Hitta på området


Lediga lokaler

Se några av de lokaler vi har lediga just nu, men det bästa är om du kontaktar oss för att vi ska kunna erbjuda den bästa miljön utifrån dina önskemål.

Lediga lokaler

Snabbfakta


Verksamhetsyta
320 000 m2

Vill ni flytta in här? Hör av dig!