Nästa nittio!

DoSpace, Worldish eller Skira kan bli Årets modigaste

Vid Näringslivsgalan får varje år ett antal företag ta emot olika typer av utmärkelser. Det är en symbolik som vi tycker är viktig. Att uppmärksamma individer och företag som gör skillnad i sin vardag, som driver utvecklingen i näringslivet och bidrar till ett starkare samhälle. Sankt Kors presenterar priset för Årets modigaste. Mod ligger oss extra varmt om hjärtat, någon måste gå före och prova nya lösningar. Och det är inte alltid en bekväm vandring.

Kriteriet för Årets modigaste lyder:

Årets modigaste kan vare en person eller ett företag. Det som kännetecknar de nominerade är att de vågat satsa utanför komfortzonen. Sett nya stigar, utmanat gamla strukturer och kanske misslyckats några gånger på vägen för att skapa nya möjligheter som gynnar såväl den egna organisationen som Linköping som arena för tillväxt.

2018 års nominerade till priset är: 

Skira

Felicia Bindekrans och Niklas Ericsson

Att inte bara irriteras över och fascineras av en konservativ verklighet och skeva förutsättningar för lantbrukares villkor utan att ta steget att försöka förändra framtiden fick dessa modiga entreprenörer att säga upp sig från lovande karriärer. Modet att ifrågasätta dagens villkor och agerande av stora väl etablerade aktörer och viljan att förändra för att skapa en mer demokratisk och mer transparent marknad nu och imorgon gör Skira till en kandidat till Årets modigaste.

 

Worldish

Naveen Sasidharan och Abhishek Jacob Chethikatt

Det krävs stort mod att ta steget att flytta till ett nytt land. Och ännu mer att välja att ta risk och starta ett nytt bolag. I ett nytt land. Och i branschen offentlig verksamhet, som är hårt reglerad och svår att etablera sig i för nya innovativa bolag.  Mod är genomgående för allt som kännetecknar Abhishek Jacob och Naveen Sasidharan som startat företaget, men också en genomgående vilja att vara med och förbättra världen genom Worldish.

 

DoSpace

Niclas Söör och Martin Strid

Att vara först med ett coworkingspace i Linköping var modigt. Att sedan växla upp verksamheten med två nya sajter inom ett år och ha ytterligare en i start upp-läge tar modigheten ett steg vidare. Med en tydlig känsla för förändrade behov i arbetslivet för såväl ensamföretagare, start-ups och stora företag har DoSpace omvandlat en modig tanke till ett fungerande koncept som dessutom underlättar samverkan inom regionen med sajter i de båda stora städerna.

Årets modigaste utses vid Linköpings Näringslivsgala i Konsert och Kongress den 28 september.

Läs mer om galan här.